На 23.11.2011год. се проведе републикански турнир по класическа борба за кадети и юноши за купа „Самоков” – гр. Самоков. В турнира участваха 8 клуба – „Левски” София, „Рилски спортист” Самоков, „Славия” София, „Атлетик” Пловдив, „НСА – Академик”, „ЦСКА” София, „Локомотив” Пловдив, сред които  и клуба по класическа борба „Васил и Георги Илиеви”  Кюстендил. Гордост за спортното училище е членството на нашите ученици в него, а именно:  Слави Въжарски - ІX.клас, Георги Захариев - Xклас, Йордан Анев и Станислав Йорданов - XІ клас, и Васко Сашев XІІ клас. Всички те се представиха „ отлично” на турнира.

Това категорично се вижда от крайното класиране.

В категория до 69 кг. Слави Въжарски с много борбенски дух  стана  І-ви от 6 участника – кадети.

 В категория до 60 кг. Васко Сашев взе ІІ-то място от  5- те   състезатели - юноши.

 В категорията до 50 кг. ІІ-ри усля да застане Георги Захариев - юноши,  а Станислав Йорданов се нареди на 6-то в същата категория.

На V-то място при 55 килограмовите застана  Йордан Анев.

Ръководството на училището ги поздравява за постигнатите резултати и им пожелава още много победи за напред, а членовете на  клуб на „Знаещият спортист”   се гордее с тях.

10-те най-добри спортисти на училището за 2010 година

По традиция в края на календарната година се излъчват 10-те спортисти с най високи постижения . Училищното ръководство организира тържество в залата на читалище „ Братство“. Листата на най – добрите се оглавява от Милослав Методиев, който за трети пореден път е Спортист на Спортно училище "Васил Левски" в Кюстендил. Милослав Методиев е състезател по борба в клуб "Васил и Георги Илиеви".

Негови подгласници са две дами- Евелина Николова- борба и Елена Близнакова- художествена гимнастика.

Състезателят по борба Благовест Любенов е 4- ти в класацията, но той спечели гласуването сред учениците на Спортното училище. Десетката допълват: Галя Аначкова- борба, Венислава Петрова- джудо и самбо, Людмила Любовирова- борба, Елена Якимчук- борба, Борислав Боздански- борба и десето място си разделят Вероника Бежандолска- волейбол и Мирослава Велинова- борба.

Спортистите бяха отличени с грамоти и подаръци. Наградите бяха връчени от кмета на град Кюстендил Петър Паунов, от зам.- кмета Виктор Янев, началника на отдел "Спорт и младежки дейности" Мая Лехчанска и директора на спортно училище Валентина Райчева- Маринова

Ученикът на СУ “Васил Левски“ - Милослав Методиев е супер шампион по плажна борба

През месец юни 2010 година в курортен комплекс“Албена“ се проведе ІІІ младежки олимпийски фестивал. Участват над 450 състезатели в 7 вида спорт . Форумът е под мотото: "Да открием олимпийските надежди на България".

Ученикът – борец от СУ „Васил Левски“ в град Кюстендил Милослав Методиев стана супер шампион по плажна борба на ІІІ младежки олимпийски фестивал в Албена. При жените победи Златка Жекова от Бургас.
Състезателят на клуб "Васил и Георги Илиеви" - Кюстендил спечели първото място в тежка категория, като на финала надви Куман Стойков (Бургас). В супер финала Милослав Методиев се справи и с шампиона в лека категория Бойчо Бойчев (Бургас).
Като заслужена награда - издигането на българския флаг на откриването на фестивала бе поверено именно на Милослав Методиев. Неслучайно той е и двукратният носител на приза "Спортист №1 на Спортно училище "Васил Левски"- Кюстендил за 2008 и 2009година.
При девойките участваха две състезателки на кюстендилския клуб- Евелина Николова и Стефани Илкова. Те също се представиха достойно, като завоюваха второ и трето място: Илкова е втора в категория над 60 кг., а Николова е трета в категория до 60 кг.
Фестивала бе открит от председателят на БФ Борба и вицепрезидент на БОК Валентин Йорданов, заедно с генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Борецът Милослав Методиев бе избран за най- добрия спортист за 2009 г. на спортното училище "Васил Левски"- Кюстендил. Той бе награден на специална церемония проведена в читалище "Братство". През годината Методиев спечели 6 първи места в различни държавни и международни турнири, както и 7- място на Европейското първенство  за юноши и 9- то на Световното първенство.

Read More

“Чувствам се горд и щастлив. Тази година бе най- успешната за мен. За 2010 си пожелавам европейската титла. Много желание и упоритост е необходимо на човек да стане шампион”, заяви за Дарик победителят Милослав Методиев.

Втора в класацията на треньорите от училището остана Анастасия Божилова- борба, а третото място бе поделено от Вероника Бежандолска- волейбол и Слави Въжарски- борба.

Десетката се допълва от Нели Шомева, Евелина Николова, Венислава Петрова, Боян Стойнев, Итън и Литън Добринови, Елена Близнакова, Любиша Манолчов и Людмила Любомирова.

За най- добър треньор в училището бе избран старши треньорът на клуб “Васил и Георги Илиеви” Валери Райчев.

Галерия - борба